söndag 2 november 2008

Spotify - mycket glädje, lite besvär

Precis som det ska va? Många känner nog inte till makalösa Spotify, med en onlineserver fullproppad med närmast all musik du kan tänka dig. Allt du behöver är en inbjudan, och du har tillgång till gratis musik 24 timmar om dygnet, och chansen att du kan hitta din favoritlåt på Spotify är lika stor som att upptäcka en buffel om den gömt sig bakom ett grodyngel - stor det vill säga.

Men hur går detta till? Vem har råd att hålla sådana företag vid liv? Sanningen är att Spotify är reklambetalt, men det stör en inte särskilt mycket. Kanske dyker det upp något litet reklammeddelande i början på var tionde låt, det störningsmomentet hindrar inte mig från att älska Spotify. Även ett "Spotify Premium" existerar, där man slipper reklamavbrott, men då också tvingas betala en mindre slant.

Jag hade tur som råkade ha en god vän som satt och ruvade på Spotify-inbjudningar. Trodde själv att jag som användare skulle få ett antal inbjudningar men på mitt konto lyser en stor nolla med sin närvaro. I vilket fall, du hittar både ny musik och svingammal musik från Jesus morfars tid på Spotify. Får du chansen, ta den!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer: