tisdag 25 november 2008

Att sjunga på stan - det hjälper att vara söt

Intresset för att tjäna pengar är ju alltid stort, och vad man än hittar på så har bästa vännen eller någon mallig klasskamrat hittat ett bättre jobb. Tror dock jag själv ligger mycket bra till vad gäller att hitta lyckade jobb.

När jag var 11 år var jag en ganska duktig sopran, och jag hade en vän som också kunde hantera sina stämband på rätt sätt. Vi ställde oss på gågatan i Uppsala och sjöng. Eftersom vi brukade sjunga samma stämma i vanliga fall så kunde vi inte så många låtar med fler än en stämma. Vi kunde egentligen bara en - Sommarpsalm (En vänlig grönskas rika dräkt). Den sjöng vi om och om igen. Vi stod i en dryg timme den där fredagen efter skolavslutningen 2003. Totalt blev det 700kr var, dvs runt 500kr på en timme. Med en sådan timlön kan ni räkna ut månadslönen, och skatt slapp vi betala.

Dagen efter ökade vi på våra inkomster ytterligare, så pass så vi kände oss tvungna att sätta oss på restaurang och käka lunch.

Där kom musiken och sångtalangen mycket väl till pass. Totalt efter att ha sjungit vid ett antal tillfällen i både Uppsala och i Visby på Gotland hade vi tjänat totalt 10 lakan, 5 var. Mycket pengar för en liten knatte.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: