söndag 1 mars 2009

Och plats 8 i melodifestivalen deltävling 4 går till...

Vissa svenskar blir förfärade över att man får veta vem som kommer sist i melodifestivalen. Rankningen slutar inte längre efter guld, silver och brons, för den stackare som svenska folket tyckte sämst om måste få veta det. Utmärkt, säger bloggaren på Ny Musik.

Hej faderullan med jante-lagen och det att även de som kommer sist i skidtävlingen på dagis får saft och bulle går mig på nerverna. Hur får vi det stöd vi behöver i våra liv om vi inte får tro att vi är något, likaså hur får vi reda på att vi inte är det vi kanske trodde att vi var om nu alla är lika bra på allting?

Men nog om det och tillbaka till musiken. Malena Ernman och Agnes stoltserade med varsin finalplats med sina två mediokra låtar, den förstnämnde med en mer för tillställningen personlig touch (i form av opera-sång). Lustig var Anna Sahlin med norsk kollegas låt, vars refräng börjar identiskt med vinnaren från 2001 "Lyssna till ditt hjärta", då just den gamla hiten användes som introlåt till kvällens deltävling.

Ingen succé blev det för Bobby Ljunggrens för året tredje (eller är det fjärde) melodifestival-ballad (Susanne Alfvengren), som liksom hans första (Shirley Clamp, deltävling 1) slutade ohjälpligt sist. Molly Sandéns ballad var den enda som gick hem.

Kommer vi lyckas i Eurovision Song Contest i år? Jag är skeptisk.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Inga kommentarer: